De meest geliefde tweedehands auto’s

De lijst met auto’s die het meest verkocht worden volvo-645486_960_720
is niet helemaal hetzelfde voor nieuwe en voor
tweedehands auto’s. Duitse auto’s blijken in beide lijsten wel heel populair. Maar waar in de lijst met meest verkochte nieuwe auto’s ook Franse auto’s prijken, enkele Japanners, een Volvo en een Ford, wordt de lijst van meest geliefde occasions bijna geheel door Duitse auto’s gedomineerd. De enige uitzonderingen zijn de Ford Focus en de Volvo V70. Deze Zweedse auto is en blijft een gewild “tweedehandsje”.

Wat verder populair is, is de BMW 3-serie, en de BMW 5-serie. Een lage bijtelling is voor de koper van tweedehands auto’s veel minder belangrijk, dat blijkt wel. De Audi A4 staat ook op het lijstje, net als de Mercedes-Benz C-klasse. En de Volkswagen is vertegenwoordigd met liefst drie types, net als bij de nieuwe auto’s overigens. De Volkswagen Golf en de Volkswagen Polo blijkt ook voor de tweedehands auto koper een gewild object, evenals de Volkswagen Passat.  En de Opel Astra is natuurlijk ook niet weg te denken, met zijn sterke motor en grote hoeveelheid ruimte, waarin je met gemak alle benodigdheden voor je kampeervakantie kunt pakken.

Zoals gezegd, is de Ford Focus ook geliefd, het Amerikaanse alternatief voor de Golf. Net als de Ford Fiësta, één van de meest verkochte nieuwe automerken, een compacte middenklasser.

Dus mocht je een auto willen verkopen, heb je met zo’n degelijke, Duitse auto, die het nog wel even uithoudt veel kans. En op het internet is dat zo gepiept, als je op de juiste website kijkt.